Ode aan de koe

Sinds april is de familie Ruesink een van de zes producenten van Beter Leven Zuivel in Nederland. Momenteel wordt dit alleen verkocht bij de Jumbo supermarkten. Aangezien het weideseizoen op een eind loopt wil de familie Ruesink graag met veel burgers een ode brengen aan de melkkoe. "Het zou leuk zijn om een soort erehaag van mensen te maken wanneer de koeien van de wei naar de stal gaan", zegt Suzanne.

Het afgelopen seizoen heeft de koe vers gras omgezet tot ontzettende lekkere melk. "Regelmatig moest in Aalten de weg worden afgesloten om zo de koeien in de wei te krijgen. Om iets terug te doen voor de mensen die met enige regelmaat hebben moeten wachten houden we op zaterdag 16 november een open dag. Tijdens die dag kunnen mensen verse melk proeven van de verschillende koeienrassen, de stal zien waar de koeien in de winter in staan, mee helpen melken en kalfjes knuffelen."
Ook wordt het Achterhoekse ossenvlees onder de aandacht gebracht dat bekendheid kreeg dankzij het programma Onze Boerderij van Yvon Jaspers, waarin Suzanne bijna wekelijks te zien was.
Toegang tot de boerderij is gratis en iedereen kan zaterdag 16 november terecht van 11.00 tot 16.00 uur.

Geplaatst in Nieuws op 01 nov. 2019