Theepotten

Theepottenmuseum elke donderdag- en vrijdagmiddag open!

Het Theepottenmuseum uit Swartbroek is verhuisd naar boerderij 't Westendorp in Aalten, samen met een grote theepottencollectie uit Zuidland. Het museum is te bezichtigen op donderdagmiddag en vrijdagmiddag (met uitzondering van 15 - 30 juni), regelmatig ook op zaterdag- of zondagmiddag. Voor groepen vanaf 15 personen is het mogelijk om buiten openingstijden te reserveren.

Niet suf, maar écht leuk!

Het klinkt suf: theepottenmuseum. Maar wat is het leuk!
Het nieuwe museum herbergt onwaarschijnlijk grappige en bijzondere Engelse theepotten. Verzamelobjecten en vaak echte kunstwerken, voor decoratie bedoeld, niet voor gebruik. De meeste modellen komen uit Engeland, maar ook vind je 'onze eigen' Holle Bolle Gijs en de Rode JeWeetWel Kater.

Zo zie je de Britse Koningin Elizabeth en Bill Clinton samen met Monica Lewinski, 10 Downingstreet, de Big Ben, een compleet dorp, bruidsparen, dierentuindieren, voertuigen, alles van Disney, kerstmannen, inrichting van huizen zoals fornuizen, klokken, bedden, kasten en zelfs een toilet en wastafel als theepot. Waar jaartal, ontwerpers en makers bekend zijn, worden deze vermeld. Veel theepotten zijn van de bekende ontwerpers Cardew en Annie Rowe, allemaal zeer gedetailleerd uitgevoerd. Met name de merken Teapottery, Tony Carter, Leonardo, Portmeirion en Price & Kensington maakten prachtige exemplaren. Je kijkt je ogen uit bij de duizenden verschillende kunstwerkjes.

Theepotten en koffiepotten voor gebruik

Bij de 'gewone' theepottencollectie in het verzamelmuseum vind je een giga-verzameling koffie- en theepotten, antieke en moderner. Sommige zijn mooi van lelijkheid, andere roepen herinneringen aan de theepot van oma op. Herken je nog de theepotten en koffiepotten die je kon kopen met verzamelde bonnen, zoals van Douwe Egberts, met blauwe scheepjes of bruine gebouwen? Middenin de ruimte met bloemmotieven staan alleen theepotten met rozen erop. Verbaas je over de verschillen. Alle bruine en oranje theepotten staan bij elkaar in een ander vertrek, samen met kopjes en kachelketels. Deze collectie is apart of samen met het theepottenmuseum te bewonderen.

Koffie, thee met iets lekkers

Tijdens openingsuren is er koffie of thee met iets lekkers verkrijgbaar. Ook zijn er lekker koele drankjes en ijsjes. Geniet bij mooi weer vanaf ons gezellige terras van de tuin en de boerderij of kom lekker binnen bij minder mooi weer.

Je vindt ons aan de Westendorpweg 2, 7122 JT Aalten

Entree:
Int. theepottenmuseum € 3,50
Suzie's verzamelmuseum met bijzondere collecties € 4,50

Boekingsformulier

Openingstijden

Donderdagmiddag 13.30 - 17.00 uur
Vrijdagmiddag 13.30 - 17.00 uur
In verband met de Farm & Country Fair is het museum gesloten tussen 15 en 30 juni.
Tijdens openingstijden is iedereen welkom op ons terras.

Voor groepen vanaf 15 personen is het mogelijk om buiten openingstijden te reserveren.

Tussen 15 en 30 juni is het Theepottenmuseum gesloten in verband met organisatie van de Farm & Country Fair