Museum 't Olde Striekiezer

In 2014 kwam museum 't Olde Striekiezer van Mevr. van Lunzen vanuit Drenthe naar de boerderij van de familie Ruesink. Het museum heeft tal van bijzondere items zoals speciale korsetijzers. Daarmee werden de smalle reepjes stof van een korset geperst. Ook zijn er een aantal schoorsteenbouten. Die werden voor het werk gevuld met turf en tijdens het werk werd zuurstof toegevoegd zodat de was al rokend gestreken werd. Er werden meer bouten gestookt tijdens het werk. Aan de reservoirs is te zien wat voor soort vloeistof of materiaal er in ging. Dat varieert van hout, turf, spiritusblokjes, houtskool tot kerosine.

Het museum heeft ook aanverwante artikelen zoals krul- en plooitangen uit allerlei landen en daaruit blijkt ook dat elk land zijn eigen stijl had.
Wat betreft de stijkbouten: die uit Frankrijk waren klein en sierlijk, die uit Duitsland zwaar en groot en de Nederlandse degelijk.

't Olde Striekiezermuseum is te bezichtigen tijdens de Farm & Country Fair voor bezoekers van deze Fair. Daarnaast is het museum op afspraak te bezichtigen voor groepen vanaf 10 personen.